Koruna po úterním posílení opět oslabila k euru i dolaru

25.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. září (ČTK) - Koruna dnes dopoledne nenavázala na své úterní zisky a před čtvrtečním jednáním bankovní rady Česká národní banky oslabila k oběma světovým měnám. Po 10:30 se česká měna k euru obchodovala proti úternímu závěru o pět haléřů níže na 25,93 Kč/EUR. K dolaru byla slabší o čtyři haléře na 19,22 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Právě čtvrteční jednání ČNB je podle analytika Patrie Tomáše Vlka hlavním omezením pro posilování koruny. "Velká většina trhu podle průzkumů nečeká spuštění intervencí, riziko je ale přesto značné a mělo by korunu tlačit na 26,00 Kč/EUR, případně bránit jí postupovat opačným směrem," uvedl Vlk.

S tím souhlasí analytik společnosti Akcenta Miroslav Novák, který připomněl, že možnost případných intervencí přivodila koruně poměrně výrazné ztráty už počátkem týdne.

Euro k dolaru se kolem 10:30 drželo u úterní hranice 1,3490 USD/EUR. Čekají se ale informace o amerických objednávkách zboží dlouhodobé spotřeby a prodeji novostaveb. V Evropě budou poutat pozornost i projevy bankéřů Evropské centrální banky, doplnil Novák.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK