Koruna dopoledne mírně posílila k euru i dolaru

02.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. října (ČTK) - Koruna dnes dopoledne mírně posílila k oběma světovým měnám. Po 10:45 byla k euru proti úternímu závěru silnější o haléř na 25,64 Kč/EUR. K dolaru se obchodovala o tři haléře výše na 18,94 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Online Tomáše Vlka vykazují malé změny i ostatní středoevropské měny, zlotý stagnuje a forint mírně slábne. "Ve prospěch koruny hovoří dlouhodobější faktory jako rostoucí pravděpodobnost, že s postupujícím oživením ekonomiky bude mít centrální banka méně důvodů pro intervence. Na druhou stranu to platí jen pokud měna nezačne rychle posilovat, takže zůstáváme u odhadu, že zisky koruny v nejbližším období budou omezené," uvedl k dalšímu vývoji Vlk.

Euro k dolaru se podle něj po úterním přechodném růstu vrátilo o něco níž a kolem 10:45 se obchodovalo na 1,3531. "Nálada vůči riziku dnes výrazně ochladla a na evropských akciích vidíme značnou korekci úterních zisků. Španělské výnosy zastavily pokles a rostou, italské ještě postupují mírně dolů. Daří se rovněž americkým a německým dluhopisům," prohlásil analytik.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK