Nezaměstnanost v Jihočeském kraji v září stagnovala na 6,1pct

08.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


České Budějovice 8. října (ČTK) - Nezaměstnanost v Jihočeském kraji v září opět stagnovala a činila stejně jako v srpnu 6,1 procenta. Bez práce bylo 26.270 lidí, kteří mohli ihned nastoupit do zaměstnání, to je o 144 více než v srpnu. Oproti loňskému září úřady evidovaly o 2860 osob více. ČTK to řekl analytik českobudějovického úřadu práce Jiří Beran.

Nezaměstnanost v Česku se v září mírně zvýšila, a to ze srpnových 7,5 na 7,6 procenta. Bez práce bylo v zemi 557.058 lidí. Jihočeský kraj v září evidoval spolu s Plzeňským krajem druhý nejnižší podíl nezaměstnaných v rámci 14 krajů.

Podíl nezaměstnaných na jihu Čech meziměsíčně klesl ve dvou okresech, a to na Českobudějovicku a Prachaticku, ve dvou okresech se nezměnil a ve třech vzrostl. Nejvíce lidí bez práce je stále na Českokrumlovsku - 8,7 procent, naopak nejnižší podíl nezaměstnaných je na Prachaticku - 4,6.

Ke konci září meziměsíčně vzrostl počet evidovaných volných pracovních míst, a to o 211. Celkem jich bylo v kraji k dispozici 2722, na jedno připadalo deset uchazečů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK