Nezaměstnanost v Olomouckém kraji v září vzrostla na 8,8 pct

08.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Olomouc 8. října (ČTK) - Nezaměstnanost v Olomouckém kraji v září vzrostla o desetinu procentního bodu ze srpnových 8,7 procenta na 8,8 procenta. Úřady práce v regionu na konci září evidovaly 38.030 uchazečů o zaměstnání, kteří mohli okamžitě nastoupit do zaměstnání, zatímco v srpnu jich bylo 37.594.

V porovnání s ostatními kraji Olomoucký kraj v září vykázal čtvrtou nejvyšší nezaměstnanost v zemi. Nejvyšší nezaměstnanost byla v září opět v Ústeckém kraji, kde podíl nezaměstnaných na obyvatelstvu činil 11,1 procenta. Za ním se zařadily kraj Moravskoslezský a Karlovarský. Nezaměstnanost v České republice se v září zvýšila na 7,6 procenta ze srpnových 7,5 procenta.

Nejvyšší podíl nezaměstnaných na obyvatelstvu v Olomouckém kraji v září vykázalo Jesenicko a Přerovsko, kde shodně činil 9,6 procenta. Šumpersko mělo na konci září nezaměstnanost 9,3 procenta. Na Olomoucku byl podíl nezaměstnaných na obyvatelstvu 8,5 procenta. Nejnižší nezaměstnanost mělo v Olomouckém kraji v září Prostějovsko se 7,6 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK