Prodej vozů značky VW v září druhý nejlepší v tomto roce

08.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 8. října (ČTK) - Prodej vozů vlajkové značky největší evropské automobilky Volkswagen v září po dvou měsících poklesu výrazně vzrostl a byl druhý nejvyšší v tomto roce. Zasloužil se o to hlavně pokračující silný růst v Číně, sdělila dnes společnost, jejíž součástí je i česká Škoda Auto.

Dodávky osobních a sportovně-užitkových (SUV ) vozů značky VW do prodejni stě se v meziročním srovnání zvýšily o 6,8 procenta na 526.000 kusů. V srpnu a v červenci prodej značky VW mírně klesl.

Za prvních devět měsíců roku prodej značky VW stoupl o 3,6 procenta na 4,36 milionu vozů. "Osobní vozy Volkswagen si drží pozice i přes obtížnou situaci na světových trzích," uvedl k údajům šéf prodeje VW Christian Klinger.

Skupina Volkswagen vlastní celkem 12 značek osobních a nákladních aut a motocyklů. Z osobních aut jsou to značky VW, Audi, Seat, Škoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini a Porsche. Letos plánuje Volkswagen prodat 9,5 milionu vozů a do roku 2018 chce předstihnout konkurenty Toyota a General Motors a stát se největším výrobcem automobilů na světě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK