Provozním šéfem Ředitelství silnic a dálnic bude Tomáš Kaas

08.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. října (ČTK) - Nový generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Pavel Kočica jmenoval provozním ředitelem bývalého náměstka ministra dopravy a někdejšího ředitele regionální Správy Karlovy Vary Tomáše Kaase. Do funkce by měl nastoupit od příštího pondělí, řekla ČTK mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Martina Vápeníková. Provozní úsek byl dosud bez ředitele a řízením útvaru byl dočasně pověřený Jaromír Věk, který odpovídá za správu silnic prvních tříd.

Důvodem pro urychlené jmenování je podle Kočici nutnost co nejdříve začít s přípravou oprav výtluků, aby se stavělo v klimaticky vhodných podmínkách na začátku stavební sezony. "Proto bylo nutné obsadit řadu týdnů volné místo provozního ředitele ŘSD. Jsem rád, že se mi pro tuto pozici podařilo získat člověka, který zná problematiku jak ze svého dřívějšího působení v ŘSD, tak z pohledu ministerstva dopravy, " řekl ČTK Kočica. Kaas byl náměstkem v letech 2009 a 2010 během působení ministra Gustava Slamečky. Z funkce byl odvolán krátce po nástupu Víta Bárty.

Kočicu jmenoval do funkce ředitele ŘSD ministr dopravy Zdeněk Žák v minulém týdnu, když před tím odvolal bývalého ředitele Davida Čermáka spolu s řediteli Drážního úřadu a Ředitelství vodních cest. Personální změny na ředitelství nově nastupující šéf avizoval už krátce po svém oficiálním uvedení do funkce, když uvedl, že na základě interního auditu hodlá sestavit nový tým manažerů z nových a současných lidí na ŘSD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK