Pražská burza především kvůli bankám ztratila 0,84 procenta

23.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. října (ČTK) - Pražská burza dnes kopírovala dění na hlavních trzích a po třídenním růstu oslabila. Index PX klesl o 0,84 procenta na 989,61 bodu. Nedařilo se především bankám, které zaznamenaly více než jednoprocentní ztráty, oslabily rovněž akcie ČEZ. Vyplývá to z výsledků burzy.

Erste odepsala 1,81 procenta na 624 korun, akcie Komerční banky zlevnily o 1,31 procenta na 4.460 korun. Z velkých emisí skončil v červených číslech rovněž ČEZ se ztrátou 0,6 procenta a Telefónica, která klesla o 0,74 procenta.

Naopak se dařilo mediální CME, jež si připsala 2,74 procenta a s cenou 120,20 koruny se podle Josefa Němého z Komerční banky blíží svému letošnímu maximu. Akcie této mediální skupiny doháněly v Praze úterní růst na Wall Streetu, kde přidaly přes pět procent.

První obchodní den na domácím kapitálovém trhu má za sebou likérka Stock. "Na titulu se zobchodovalo necelých 50 tisíc kusů akcií, většinově v pásmu 70 - 71 Kč za kus," uvedl analytik Patria Finance Josef Kohout.

Českou výsledkovou sezonu dnes zahájil Unipetrol. Jeho provozní zisk za třetí čtvrtletí překonal konsensus trhu, čistá ztráta ale byla vyšší, než se očekávalo. Podle šéfa firmy navíc bude dosažení finančních cílů plánovaných pro letošní rok obtížné. "Akcie Unipetrolu ovšem ani dnes na nové zprávy takřka nereagovaly a již více než dva roky se drží v blízkosti cenové hladiny 170 korun za kus," poznamenal Němý.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK