Akcie v USA po rekordních maximech mírně klesají, trh sleduje Fed

30.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 30. října (ČTK) - Americké akcie po úterním vzestupu hlavních indexů na nová maxima v první části dnešního obchodování mírně oslabovaly. Wall Street čeká na dnešní signály centrální banky (Fed) ohledně vývoje měnové politiky.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (17:00 SELČ) vykazoval pokles o 0,2 procenta na zhruba 15.653 bodů. Širší index S&P 500 oslaboval o 0,3 procenta na 1767 bodů. Index technologického trhu Nasdaq ztrácel 0,35 procenta a pohyboval se kolem 3938 bodů.

Měnový výbor Fedu dnes končí své dvoudenní zasedání a podle všeobecného očekávání ponechá své nákupy dluhopisů, jimiž podporuje ekonomiku, na dosavadní úrovni. Podle analytiků zřejmě naznačí, že dosavadní úroveň stimulace prodlouží do prvních měsíců příštího roku, protože americká ekonomika je stále oslabená.

Investoři téměř nereagovali na zprávu agentury ADP, podle níž v americkém soukromém sektoru vzniklo v říjnu zhruba 130.000 nových pracovních míst, mnohem méně, než se čekalo

V úterý Dow Jones a S&P 500 skončily na nových maximech, protože poslední nepřesvědčivé ekonomické údaje posílily přesvědčení, že Fed ponechá masivní podpůrná opatření ještě několik měsíců beze změny. Index S&P 500 od začátku roku vzrostl o více než 24 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK