Koruna dopoledne nepatrně zpevnila k euru, vůči dolaru oslabila

31.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. října (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne nepatrně zpevnila k euru, kolem 10:00 proti středě posílila o dva haléře na 25,72 Kč/EUR. Vůči dolaru si naopak pohoršila, ztratila sedm haléřů na 18,76 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Ve střední Evropě jsou pohyby měn nevýrazné, korekce ve světě žádné následky nezanechala. Polský zlotý se v úvodu vrátil na silnější úrovně, kde se obchodoval ve středu, maďarský forint s korunou jsou prakticky beze změny, uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Dodal, že z domácí ekonomiky se dnes žádná data nečekají. Agentura Moody´s varovala, že Česko možná směřuje k dalším předčasným volbám, ale mluví o neutrálním vlivu na úvěrové hodnocení. Na korunu toto varování podle Vlka vliv nemělo.

Dolar k euru kolem 10:00 zpevnil na 1,3712 USD/EUR. Dolar ve středu po celý den mírně ztrácel, aby později večer skokově posílil, uvedl Vladimír Pikora z Next Finance. "Za posílením stála americká centrální banka (Fed). Tím, že nikterak nezměnila svou politiku, uklidnila spekulanty. Ti znovu nakoupili dolar a poslali ho k silnějším hodnotám," dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK