Economia sjednotila vedení pro vydavatelství a Centrum Holdings

01.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. listopadu (ČTK) - Společnost Economia k dnešku sjednotila vedení pro vydavatelství a internetovou společnost Centrum Holdings, kterou letos převzala. V čele osmičlenného top managementu je místopředseda představenstva Economie Kamil Čermák, výkonným ředitelem pro Centrum Holdings bude Andreas Demuth. Vydavatelství to dnes oznámilo v tiskové zprávě.

"Sjednocení organizační struktury i personální unie jsou zásadní pro integraci obou vydavatelství do společného mediálního domu," uvedl pověřený generální ředitel Čermák. "Umožní nám to mimo jiné přicházet na trh se společnou nabídkou inzertních produktů, lépe propojovat tvorbu obsahu všech vydávaných titulů a v neposlední řadě dále významně zefektivnit obchodní řízení společnosti," dodal.

Novým společným ředitelem obchodu byl jmenován Pavel Vopařil, kterému je podřízena i inzertní ředitelka obou společností Zuzana Tylčerová. Novým šéfem informačních technologií se stal Štěpán Burda. Společným ředitelem redakcí je Vladimír Piskáček, v jehož týmu je i ředitel pro transformaci Jakub Unger.

Nově zřízenou funkcí ředitelky marketingu byla pověřena Adéla Pittsová. Samostatný útvar korporátní komunikace nově řídí Věra Lhotská. Společným finančním ředitelem je Karel Žalud, řízení lidských zdrojů pro obě vydavatelství vede Petra Slabá. Společnost uvedla, že v praxi budou klíčové vedoucí pozice v obou firmách zastávat vždy stejní manažeři.

Economia nyní prochází zásadní, déle než roční transformací. Již v září uvedla, že do konce letošního roku výrazně sníží počet zaměstnanců. Za obě společnosti by to mělo být téměř 100 lidí, a to v redakční části i v administrativních útvarech.

Economia je největším domácím vydavatelem ekonomických informací. Podle dřívějších prohlášení se do budoucna chce zaměřit na své klíčové tituly, mezi něž patří Hospodářské noviny, Ekonom, Respekt a zpravodajský server IHNED.cz. Internetová společnost Centrum Holdings, kterou Economia v létě převzala, provozuje weby jako Aktuálně.cz, Centrum.cz či Atlas.cz. Majitelem vydavatelství je podnikatel Zdeněk Bakala.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK