Air France popřela, že požaduje zrušení 5000 míst v Alitalii

04.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 4. listopadu (ČTK) - Francouzsko-nizozemská letecká společnost Air France-KLM dnes podle agentury Reuters popřela, že požaduje zrušení 5000 pracovních míst ve ztrátových italských aeroliniích Alitalia, kde je největším podílníkem. S tvrzením v neděli přišel italský finanční list Il Sole 24 Ore, podle kterého si Air France-KLM stanovila tvrdé podmínky pro svou případnou další investici do Alitalie.

Podle deníku bylo mezi podmínkami mimo jiné odvolání správní rady a restrukturalizace dluhů ve výši skoro miliardy eur s cílem snížit je o 70 až 80 procent.

Problémová Alitalia nevytvořila zisk více než deset let. Správní rada Alitalie v první polovině října schválila plán záchrany podniku v celkovém objemu 500 milionů eur (téměř 13 miliard Kč). Součástí je navýšení kapitálu o 300 milionů eur. Zbývajících 200 milionů eur mají podle firmy zajistit bankovní půjčky.

Air France-KLM je největším akcionářem italských aerolinek s podílem 25 procent. Společnost již dříve uvedla, že na zvýšení kapitálu se bude podílet jen za přesně stanovených podmínek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK