Šéfredaktor Mf Dnes Čásenský po osmi letech odchází

07.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. listopadu (ČTK) - Šéfredaktor deníku Mladá fronta Dnes (MfD) Robert Čásenský po téměř osmi letech odejde k 15. listopadu z funkce. Oznámil to dnes ČTK. O odchodu prý uvažoval dlouho, nejde podle něj o vynucené rozhodnutí. Vydavatelství Mafra, pod které deník patří, sdělilo, že oznámí jméno nového šéfredaktora do několika dní.

"Nejde o neuvážený krok nebo o reakci na nějakou aktuální událost či situaci. Tento krok jsem zvažoval delší dobu a od konce června o něm hovořil s bývalým i současným majitelem vydavatelství," uvedl Čásenský. "Abych předešel spekulacím, dodávám, že nejde o rozhodnutí vynucené. To dokladuje i skutečnost, že jsem slíbil předsedovi představenstva, že mu budu k dispozici k případným konzultacím, jak mne požádal," oznámil.

Vydavatelství Mafra vyjádřilo Čásenskému v prohlášení zaslaném ČTK uvedlo, že součástí dohody o odchodu Čásenského je budoucí spolupráce na přípravě plánu příštího roku a hladkém předání vedení redakce. "O novém šéfredaktorovi deníku Mf Dnes budeme informovat v horizontu dnů," sdělil předseda představenstva Mafry Štěpán Košík.

Čásenský pracoval v redakci MfD asi 13 let. Začátkem února 2006 nahradil na postu šéfredaktora deníku odcházejícího Pavla Šafra.

Podle průzkumu Media Projekt byla Mladá fronta Dnes v pololetí s 806.000 čtenářů druhým nejčtenějším deníkem v Česku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK