Provozní zisk Allianz ve čtvrtletí mírně klesl o 0,7 procenta

08.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 8. listopadu (ČTK) - Provozní zisk největší evropské pojišťovny Allianz ve třetím čtvrtletí mírně klesl o 0,7 procenta na 2,5 miliardy eur (67,5 miliardy Kč). Hospodaření stáhl dolů slabší výkon v divizích životního a zdravotního pojištění a správy majetku, který částečně vyrovnal růst v divizi pojištění majetku a škod. Vyplývá to z dnešního prohlášení pojišťovny.

Výsledky byly v souladu s očekáváním analytiků. Příjmy se mírně snížily o 0,2 procenta na 25,1 miliardy eur. Pojišťovna upozornila, že na hospodaření měl negativní dopad i vývoj směnných kurzů. Čistý zisk však stoupl o 6,3 procenta na více než 1,4 miliardy eur.

Provozní zisk v divizi pojištění majetku a škod se navzdory letním bouřím v Evropě zvýšil. V divizi životního a zdravotního pojištění sice firmě stouply příjmy ze zákonného pojistného, zisk však klesl kvůli slabším ziskům z investic. V divizi správy majetku se zisk firmy vlivem nestability na kapitálových trzích snížil.

Generální ředitel Allianz Michael Diekmann označil výsledky vzhledem k situaci na trhu za velmi příznivé. "Vzhledem k pozitivnímu vývoji Allianz Group za prvních devět měsíců 2013 nyní čekáme, že náš provozní zisk za celý rok bude mírně nad úrovní 9,7 miliardy eur, což je horní rámec našeho předchozího uvedeného cílového rozpětí," prohlásil Diekmann.

Společnost působí i v České republice. Allianz pojišťovna ČR je stoprocentní dceřinou společností Allianz New Europe Holding GmbH a součástí přední světové pojišťovací skupiny Allianz SE. Na český trh vstoupila v roce 1993 a během svého působení si vybudovala pozici jedné ze tří největších českých pojišťoven.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK