Cetelem letos půjčil 8,1 miliardy Kč, meziročně o desetinu více

08.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. listopadu (ČTK) - Společnost Cetelem ČR za tři čtvrtletí klientům půjčila 8,1 miliardy korun, což je o desetinu více než ve stejném období loni. Cetelem tím posílil svoji pozici největšího nebankovního poskytovatele úvěrových produktů na českém trhu, oznámila firma v tiskové správě. Objem spotřebitelských úvěrů poskytnutých nebankovními společnostmi letos stoupl o 2,2 procenta.

Společnost značný nárůst vykázala především v oblasti internetu. Finanční objem osobních půjček sjednaných on-line se meziročně zvýšil o 15 procent. Stále využívanější je také Virtuální karta, tedy kreditní karta určená k bezpečným platbám na internetu. Objem transakcí touto kartou vzrostl od začátku roku meziročně o 66 procent.

Splátkový prodej Cetelemu meziročně vzrostl o 11 procent. Největší zájem byl touto formou financování o elektroniku a výpočetní techniku, dále o kuchyně, ledničky, mrazničky, pračky a sušičky a také mobilní telefony.

Cetelem ČR v Česku působí od roku 1997. Je dceřinou společností francouzské banky BNP Paribas Personal Finance, která patří k vedoucím evropským společnostem na trhu finančních služeb a působí ve více než 30 zemích po celém světě. BNP Paribas Personal Finance je součástí finanční skupiny BNP Paribas.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK