Čtvrtletní zisk KBC prudce klesl, v ČR se mírně zvýšil

14.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brusel 14. listopadu (ČTK) - Čistý zisk belgické bankovní a pojišťovací skupiny KBC ve třetím čtvrtletí meziročně klesl téměř o polovinu a činil 272 milionů eur (7,4 miliardy Kč). Oznámila to dnes firma, která je v tuzemsku vlastníkem ČSOB. V České republice ale čtvrtletní zisk KBC mírně vzrostl na 157 milionů eur ze 149 milionů před rokem.

Za první tři čtvrtletí zisk skupiny KBC výrazně vzrostl a dostal se na 1,3 miliardy eur z 372 milionů před rokem. V České republice zisk ale klesl na 435 milionů eur ze 467 milionů.

Generální ředitel Johan Thijs upozornil, že nejnovější ukazatele potvrdily pokračující oživování světové ekonomiky a postupně se zlepšující hospodářské podmínky.

KBC je jednou z předních finančních skupin v Evropě. Působí zejména v Belgii, zemích střední a východní Evropy a v Rusku. ČSOB patří k největším tuzemským bankovním skupinám. Do skupiny ČSOB patří také například ČSOB Pojišťovna, Hypoteční banka, penzijní fondy Progres a Stabilita, Českomoravská stavební spořitelna nebo ČSOB Leasing.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK