Ryanair se od dubna nejspíš vrátí na pražské letiště

14.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. listopadu (ČTK) - Na pražské letiště se od příštího dubna nejspíš vrátí irské nízkonákladové aerolinie Ryanair. Spojení Prahy a Dublinu je jednou z devíti uvažovaných destinací, které dnes společnost představila. O návratu do Prahy zástupci Ryanair a letiště jednají, potvrdila ČTK mluvčí Letiště Václava Havla Eva Krejčí. Definitivní dohoda, a tedy i detailní informace o počtu týdenních letů mezi oběma městy, ale zatím není.

"Linka je v současnosti operovaná společností Aer Lingus. V našich jednáních (s Ryanair) tak budou standardní podmínky bez nějakých nároků na incentivní pobídky pro otevření nové destinace," uvedla Krejčí. Právě výše poplatků byla důvodem proč, nízkonákladová společnost na podzim 2010 přestala z pražského letiště létat. Tehdy se společnost snažila s letištěm vyjednat výhodnější podmínky, ale neuspěla.

Podle informací zveřejněných Ryanairem plánuje společnost mezi Prahou a Dublinem létat desetkrát týdně. Jednosměrné letenky společnost na svých webových stránkách nabízí od 819 korun. V současnosti irský dopravce létá z Ostravy do Londýna a z brněnského letiště do Milána a Londýna. Mezi dnes oznámenými novinkami, které společnost plánuje spustit, jsou kromě Prahy španělská Almería, italská Bari, Basilej, Bukurešť, Chánia na Krétě, sicilské Comiso, Lisabon a Marrákeš v Maroku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK