Roidera v čele Porsche ČR nahradí Pommer se Strašilem

20.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. listopadu (ČTK) - Na začátku příštího roku skončí v čele největšího tuzemského dovozce aut Porsche ČR Josef Roider. Nahradí ho dosavadní jednatel Porsche Austria pro oblast servisu, dílů a financí Franz Pommer a vedoucí značky osobní vozy Volkswagen v Rusku Vratislav Strašil. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

Roider skončí ve funkci jednatele a generálního ředitele společnosti a po více 12 letech se na vlastní žádost vrátí do Rakouska. Chce si vzít pracovní volno pro další vzdělávání a studium.

Porsche ČR, která je dovozcem koncernových značek VW, Audi a Seat na český trh, tak získá dvoučlenné vedení. To je obvyklé na většině zahraničních trhů, kde mateřská skupina Porsche Holding Salzburg působí jako importér.

Pommer zastával od roku 1987 různé funkce v rámci Porsche Austria v Salzburgu, mimo jiné úspěšně působil jako jednatel pro zahraniční velkoobchod. Jako jednatel Porsche Austria pro oblast servisu, dílů a financí působil od roku 2002.

Strašil zahájil svou profesní kariéru v koncernu Volkswagen v roce 1994. Nejdříve několik let sbíral zkušenosti ve Škodě Auto v Mladé Boleslavi, později působil jako vedoucí různých značek koncernu Volkswagen na několika evropských trzích, mimo jiné i v ČR.

Porsche Česká republika náleží do Porsche Holding Salzburg, největší evropské obchodní skupiny v oblasti automobilů. Skupina podniků Porsche Holding Salzburg působí ve více než dvaceti zemích Evropy a také v Číně a Jižní Americe.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK