Americké akcie dopoledne rostly díky údajům o ekonomice

21.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 21. listopadu (ČTK) - Americké akcie dnes dopoledne posilovaly díky příznivým údajům o ekonomice Spojených států. Automobilka General Motors zamířila vzhůru poté, co vláda oznámila, že do konce roku prodá svůj zbývající podíl v podniku.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) vykazoval nárůst o 0,5 procenta na 15.986 bodů. Širší index S&P 500 dopoledne stoupl o 0,6 procenta na 1791 bodů a index technologického trhu Nasdaq Composite se zvýšil o 0,9 procenta na 3954 bodů.

Americké ministerstvo práce dnes oznámilo, že počet nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti ve Spojených státech minulý týden klesl na nejnižší úroveň od konce září. Údaje výzkumné společnosti Markit navíc ukázaly, že aktivita zpracovatelského sektoru USA se v listopadu dostala na osmiměsíční maximum.

Ve středu americké akcie oslabovaly kvůli známkám toho, že americká centrální banka (Fed) by mohla být připravena začít omezovat nákupy dluhopisů, kterými se snaží podporovat ekonomiku. Fed nicméně zopakoval, že bude v podpoře pokračovat, dokud nebude ekonomika schopna stát na vlastních nohou.

pmh šeb

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK