Americké akcie dál zpevňují, rostou už sedmý týden po sobě

22.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 22. listopadu (ČTK) - Americké akcie v první polovině dnešního obchodování dál mírně posilují, obchody jsou ale vzhledem k nedostatku nových údajů a před zkráceným týdnem oslabené. Hlavní indexy mají podle agentury Reuters našlápnuto k sedmému týdnu vzestupu za sebou.

Dow Jonesův index se kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) pohyboval kolem 16.025 bodů s přírůstkem 0,1 procenta. Širší index S&P 500 rostl o 0,3 procenta mírně nad 1800 bodů a index trhu Nasdaq posílil o 0,4 procenta na 3985 bodů.

Sedmitýdenní růst Dow Jonese bude nejdelší růstová série od prosince 2010 a ledna 2011. S&P 500 naposledy vykázal tak dlouhý vzestup na počátku tohoto roku.

Investoři jsou srozuměni s tím, že americká centrální banka (Fed) v prvních měsících příštího roku začne zřejmě omezovat nákupy dluhopisů, kterými se snaží podporovat ekonomiku. Fed nicméně opakuje, že dokud nebude ekonomika schopna stát na vlastních nohou, bude v podpoře pokračovat. Měnová politika navíc zůstane i poté ještě dlouho velmi uvolněná.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK