Rakouské Vienna Insurance Group klesl čtvrtletní zisk o 22 pct.

28.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Vídeň 28. listopadu (ČTK) - Rakouské pojišťovně Vienna Insurance Group klesl hrubý zisk ve třetím čtvrtletí o 22 procent. Společnost se potýkala s obtížnými podmínkami na trzích v Rumunsku. Problémy měla i s aktivitami v oblasti pojištění vozidel v Itálii. V ČR VIG působí prostřednictvím Kooperativy, České podnikatelské pojišťovny a Pojišťovny České spořitelny.

Společnost za tři měsíce vytvořila zisk před zdaněním ve výši 110 milionů eur (tři miliardy Kč). Objem pojistného jí klesl o šest procent na 2,02 miliardy eur (55,2 miliardy Kč).

Analytici v průzkumu agentury Reuters v průměru předpokládali, že hrubý zisk klesne o 27 procent. V pojistném ale změny nečekali a předpokládali, že dosáhne 2,15 miliardy eur.

Společnost dnes zveřejnila i výsledky za tři čtvrtletí roku. V České republice se skupině v tomto období podařilo zvýšit zisk před zdaněním o 3,2 procenta na 144,9 milionů eur. Česko tak bylo nejvýdělečnějším trhem skupiny za prvních devět měsíců roku, uvedla VIG ve zprávě zveřejněné na svém webu.

Vienna Insurance Group je předním specialistou na pojištění v Rakousku a ve střední a východní Evropě. Koncern tvoří 50 společností ve 24 zemích. Akcie skupiny jsou obchodovány i na Burze cenných papírů Praha.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK