Ceny amerických akcií se příliš nemění, čeká se na Fed

18.12.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 18. prosince (ČTK) - Americké akcie zahájily dnešní obchodování bez výraznějších změn. Investoři čekají na výsledek zasedání americké centrální banky (Fed), která by dnes mohla rozhodnout, zda začne omezovat svůj štědrý program na podporu ekonomiky Spojených států.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) vykazoval nárůst o 0,1 procenta a pohyboval se kolem 15.892 bodů. Širší index S&P 500 se naopak po poklesu ve stejném rozsahu dostal na 1779 bodů, index technologického trhu Nasdaq Composite ztrácel půl procenta na zhruba 4003 bodů.

Velká část obchodníků na finančních trzích předpokládá, že Fed bude nadále podporovat hospodářský růst nákupem dluhopisů v objemu 85 miliard dolarů (přes 1,7 bilionu Kč) měsíčně. Příznivé údaje o ekonomice nicméně vyvolaly spekulace, že by Fed mohl objem nákupů snížit.

K oslabení indexu Nasdaq přispěl pokles akcií technologické společnosti Apple a výrobce čipů Micron. Akcie automobilky Ford Motor zamířily dolů po neuspokojivém výhledu na příští rok.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK