MMR vyplatilo 2055 vyplaveným domácnostem přes 61 mil. Kč

07.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. ledna (ČTK) - O příspěvek na odstranění škod po loňských povodních požádalo 2055 domácností, celkem šlo o 61,1 milionu Kč. ČTK to dnes řekl Marek Ženkl z odboru komunikace ministerstva pro místní rozvoj (MMR) s tím, že požadovaná částka se od skutečně vyplacené liší jen minimálně.

Majitel bytu zničeného loňskou červnovou povodní mohl požádat o dotaci 30 tisíc korun. Žádosti MMR zasílaly zasažené obce, celkem jich resort obdržel 147. Další tři žádosti za celkem 1,8 milionu měly sloužit k uhrazení nákladů na dočasné náhradní ubytování 11 domácností, které povodeň připravila o vlastní bydlení. Tři domácnosti pak prostřednictvím obcí požádaly o příspěvek na odstranění nevratně poškozeného domu. Ministerstvo jim poslalo celkem půl milionu korun.

Termín pro podání žádostí o povodňovou pomoc už vypršel, pouze příspěvek na odstranění zničené stavby lze získat až do poloviny roku 2015.

MMR v minulých letech v rámci programu Podpora bydlení vyplatilo celkem 299,6 milionu korun. Peníze byly použity především na obnovu vytopených domácností, demolice poničených domů a na výstavbu 88 obecních nájemních bytů pro lidi, kteří přišli kvůli povodním o bydlení.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK