Šéf Fordu Mulally nehodlá přejít do Microsoftu

08.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Detroit 8. ledna (ČTK) - Generální ředitel americké automobilky Ford Motor Alan Mulally se nestane šéfem softwarového gigantu Microsoft. Ve Fordu zůstane minimálně do konce letošního roku. Uvedl to v noci na dnešek Mulally, o kterém se dlouho spekulovalo jako o jednom z favoritů na vrcholný post v Microsoftu.

"Rád bych ukončil spekulace ohledně Microsoftu, protože nemám žádné jiné plány než sloužit Fordu," řekl Mulally agentuře AP. "Není třeba se obávat mého odchodu," dodal. Mulallymu je připisována zásluha za návrat automobilky Ford k zisku.

Microsoft začal hledat nového šéfa loni v srpnu. Nynější generální ředitel Steve Ballmer tehdy oznámil, že funkci do roka opustí. Společnost v prosinci uvedla, že počítá se jmenováním nového šéfa na začátku letošního roku.

Mulallyho prohlášení zužuje seznam potenciálních kandidátů na tuto funkci. Podle zdrojů agentury Reuters obeznámených s výběrovým procesem nyní Microsoft zvažuje "hrstku" kandidátů, mezi které patří například bývalý šéf finské společnosti Nokia Stephen Elop.

Microsoft je největším výrobcem softwaru na světě a jeho operační systém Windows využívá většina osobních počítačů. V poslední době ale firma zaostává za konkurenty, jako je Apple nebo Google, kteří ji předstihli v orientaci na stále populárnější tablety a smartphony.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK