Tržby tuzemského Mc Donaldu meziročně klesly o 75 milionů Kč.

13.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. ledna (ČTK) - Tržby amerického řetězce s rychlých občerstvením McDonald's vloni meziročně klesly o 75 milionů na 4,092 miliardy korun. Proti předchozímu období se snížil i počet obsloužených zákazníků, řekla ČTK mluvčí společnosti Drahomíra Jiráková. Zisk nebo případnou ztrátu společnost dlouhodobě nekomentuje

Pokles je způsobený obecnou ekonomickou situací a tím, že se na českém trhu nachází mnoho hráčů podnikajících v oboru rychlého občerstvení a gastronomických služeb obecně, komentovala výsledky Jiráková. I přes mírný pokles je ale společnost s loňskými výsledky spokojená a vzhledem k dlouhodobým ekonomickým těžkostem tuzemské ekonomiky v posledních letech je považuje za slušný výsledek.

Počet obsloužených zákazníků se vloni meziročně snížil o 3,4 milionu na zhruba 58 milionů zákazníků. Společnost v České republice podniká od roku 1992, kdy v pražské Vodičkově ulici otevřela první provozovnu. V současnosti provozuje síť 93 restaurací a zaměstnává přes 5200 lidí. Do rozvoje sítě vloni investovala 285,5 milionu korun.

cfr mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK