Ceny amerických akcií dopoledne zůstaly bez větších změn

13.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 13. ledna (ČTK) - Ceny akcií ve Spojených státech se během dnešního dopoledne výrazněji neměnily a investoři čekali na čtvrtletní výsledky hospodaření amerických firem. Energetické tituly však oslabovaly kvůli poklesu cen ropy.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) vykazoval pokles o 0,1 procenta a pohyboval se kolem 16.416 bodů. Širší index S&P 500 ztrácel také 0,1 procenta a byl v blízkosti 1841 bodů, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite 0,1 procenta přidával a nacházel se blízko 4176 bodů.

Oslabovaly například akcie ropné společnosti Exxon Mobil. Ceny ropy klesly po zprávě, že 20. ledna bude zahájeno plnění dohody o íránském jaderném programu. K poklesu cen přispělo také obnovení těžby na klíčovém nalezišti v Severním moři.

Americký výrobce lihovin Beam naopak prudce posiloval v reakci na zprávu, že za 16 miliard dolarů (asi 320 miliard Kč) jej převezme japonská společnost Suntory. Spojením vznikne třetí největší výrobce destilovaných nápojů na světě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK