Bance JPMorgan Chase klesl čtvrtletní zisk o více než 7 procent

14.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 14. ledna (ČTK) - Čistý zisk americké finanční společnosti JPMorgan Chase & Co v loňském posledním čtvrtletí klesl meziročně o více než sedm procent poté, co americké vládě zaplatila pokuty kvůli své roli v podvodech finančníka Bernarda Madoffa. Vyplývá to z výsledků, které dnes oznámila firma.

JPMorgan Chase & Co. je největší bankou v USA podle hodnoty aktiv. Ve čtvrtém čtvrtletí vytvořila čistý zisk 5,3 miliardy dolarů, což je o 7,3 procenta méně než zisk 5,69 miliardy USD ve stejném období před rokem. Příjem společnosti klesl o procento na 24,1 miliardy USD, a lehce tak překonal odhady analytiků.

Nejnovější výsledky zohledňují zisky z prodeje akcií společnosti Visa, ale také náklady na urovnání sporů v souvislosti s podvody finančníka Madoffa.

JPMorgan Chase & Co se podle zpráv z minulého týdne dohodla s americkými úřady, že kvůli své pasivní roli v Madoffových podvodech zaplatí přes dvě miliardy dolarů (přes 40 miliard Kč). Dohoda počítá s tím, že banka přizná své pochybení v ochraně před praním špinavých peněz a vyhne se trestnímu stíhání.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK