Dolar zastavil propad k jenu, pomohly nečekaně dobré údaje z USA

14.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 14. ledna (ČTK) - Dolar dnes na devizových trzích stoupl k jenu, a oživil tak po dvou dnech ztrát. Americké měně pomohla nečekaně dobrá zpráva o maloobchodních tržbách v USA.

Dolar k jenu dnes kolem 18:15 přidával zhruba 0,8 procenta na 103,87 JPY. Euro k dolaru vykazovalo nárůst o 0,1 procenta na 1,3684 USD. K japonskému jenu přidávala jednotná evropská měna skoro jedno procento na 142,15 JPY.

Americké ministerstvo obchodu dnes oznámilo, že tržby bez zahrnutí vrtkavého prodeje automobilů, benzinu, stavebnin a potravin v prosinci stouply o 0,7 procenta. Jejich růst tak výrazně zrychlil z listopadových 0,2 procenta.

Jednotné evropské měně ve výraznějším růstu podle analytiků citovaných agenturou Reuters dnes mohly bránit smíšené signály z Evropské unie. Guvernér rakouské centrální banky a člen Evropské centrální banky (ECB) Ewald Nowotny euru dnes přispěl k růstu, když přišel s pozitivním prognózou vývoje ekonomiky eurozóny. ECB přitom minulý týden vyjádřila znepokojení ohledně ekonomické situace v eurozóně. Šéf banky Mario Draghi ve čtvrtek řekl, že ekonomická situace v eurozóně je stále nejistá a trvá riziko, že ekonomika bude růst pomaleji, než se čeká.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK