Tisk: Francie podezřívá řetězec McDonald's z daňových úniků

22.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 22. ledna (ČTK) - Francouzské úřady podezřívají známý americký řetězec restaurací s rychlým občerstvením McDonald's z daňových úniků. Informoval o tom časopis L'Express. McDonald's však jakékoliv pochybení popírá.

Podle listu mají úřady podezření, že firma od roku 2009 převedla do Švýcarska a Lucemburska přes 2,2 miliardy eur (více než 60 miliard Kč), aby se vyhnula placení daní.

Firma dnes potvrdila informaci, že její francouzské kanceláře v polovině října navštívili daňoví inspektoři. Podle agentury Reuters ale tvrdí, že šlo jen o běžnou kontrolu.

"McDonald's popírá obvinění vznesená časopisem L'Express, podle kterých McDonald's údajně skrýval část svých příjmů před daňovými úřady ve Francii," uvedla společnost.

Francouzský státní tajemník Bernard Caseneuve se ke krokům daňových úřadů týkajících se společnosti McDonald's odmítl vyjádřit. Prohlásil ale, že francouzská vláda je odhodlána s daňovými úniky bojovat.

McDonald's je největším světovým řetězcem restaurací s rychlým občerstvením. Na českém trhu podniká od roku 1992, kdy v pražské Vodičkově ulici otevřela svou první tuzemskou provozovnu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK