Americké akcie se drží v blízkosti rekordních maxim

25.02.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 25. února (ČTK) - Ceny amerických akcií se během první poloviny dnešního obchodování výrazněji nezměnily. Akciové indexy tak zůstávají v blízkosti rekordů, na které se vyšplhaly v úterý. Přispěly k tomu i výroky šéfky americké centrální banky (Fed) Janet Yellenové.

Krátce před polednem newyorského času (18:00 SEČ) vykazoval Dow Jonesův index růst o 0,1 procenta na 18.222 bodů. Širší index S&P 500 zůstal beze změny na zhruba 2115 bodech, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite si připisoval tři body na 4971 bodů.

Yellenová v úterním projevu před členy bankovního výboru Senátu signalizovala, že Fed nehodlá spěchat se zvyšováním úrokových sazeb. Dnes hovoří šéfka Fedu před výborem Sněmovny reprezentantů.

\"Druhý den kongresového projevu šéfky Fedu obvykle bývá opakováním prvního dne, takže si nejsem jist, zda získáme nějaké nové informace,\" upozornil analytik David Lebovitz z finanční společnosti J.P. Morgan Asset Management.

Investoři sledují také zprávy o hospodaření amerických firem za poslední čtvrtletí loňského roku. Akcie výrobce počítačů Hewlett-Packard tak prudce klesají v reakci na zprávu, že čtvrtletní výsledky zaostaly za očekáváním analytiků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK