Český Avast loni zvýšil výnosy o polovinu na 217 milionů USD

11.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. března (ČTK) - Česká antivirová firma Avast Software loni zvýšila výnosy o polovinu na 217 milionů dolarů, tedy v přepočtu asi na 5,5 miliardy Kč. Provozní zisk EBITDA přesáhl 154 milionů dolarů. Počet zákazníků stoupl o 30 milionů na 233 milionů. Společnost to oznámila na dnešní tiskové konferenci.

Společnost loni měla 99 procent výnosů z aktivit mimo Českou republiku, zhruba 90 procent zaměstnanců přitom pracuje v tuzemsku. Celkový počet pracovníků loni stoupl o 150 na 500. Letos chce přijmout dalších 200 lidí.

\"Jsme jediná firma zabývající se počítačovou bezpečností koncových uživatelů, která v minulém roce vykázala růst,\" uvedl výkonný ředitel Vince Steckler.

Avast dodává bezpečnostní programy pro počítače a mobilní zařízení. Nejvíce aktivních zákazníků má v Brazílii, Rusku a Francii. V Česku má na trhu antivirových programů podíl 51 procent.

Společnost působí v oboru počítačové bezpečnosti 25 let a její portfolio zahrnuje vše od bezplatného antiviru pro PC, Mac nebo Android až po prémiové produkty a služby pro firmy. V současnosti má 13 kanceláří v Praze, Brně a dále v Německu, Číně, Jižní Koreji, Taiwanu a v USA.

Podíl 47 procent v Avastu drží CVC Capital Partners, 43 procent zakladatelé. Zbylých deset procent drží management a zaměstnanci.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK