Výroba aut Volkswagen loni na Slovensku klesla o 7,5 procenta

16.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bratislava 16. března (ČTK) - Slovenskému závodu německé automobilky Volkswagen loni klesla produkce na 394.474 automobilů z rekordních více než 426.000 vozidel v roce 2013. Informovala o to dnes továrna, která pokles produkce zdůvodnila přípravou na výrobu nových modelů a nižší poptávkou na ruském trhu. Navzdory poklesu výroby o 7,5 procenta slovenská divize Volkswagenu zůstala z hlediska počtu smontovaných automobilů největším producentem ze závodů tří automobilek, které mají své továrny na Slovensku.

\"Rok 2014 byl pro Volkswagen Slovakia rokem náběhu nových produktů. Spustili jsme výrobu nového (modelu) Volkswagen Touareg a nového Porsche Cayenne a intenzivně jsme se připravovali na odstartování produkce nové generace Audi Q7,\" uvedl šéf slovenské divize Volkswagenu Albrecht Reimold. Na dotaz ČTK doplnil, že závod také zaznamenal nižší poptávku na ruském trhu. Letos plánuje továrna vyprodukovat podobný počet vozidel jako v minulém roce.

Kromě Volkswagenu montují auta na Slovensku také závody jihokorejské automobilky Kia Motors a francouzského koncernu PSA Peugeot Citroën, které loni zvýšily výrobu shodně o zhruba tři procenta.

Celková výroba aut na Slovensku loni klesla na přibližně 973.000 vozidel z rekordních téměř 988.000 aut v roce 2013. Navzdory snížení produkce Slovensko loni zůstalo největším producentem automobilů v přepočtu na obyvatele.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK