Americké akcie oslabují, trh čeká na výsledky zasedání Fedu

17.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 17. března (ČTK) - Americké akcie po pondělním silném oživení začaly dnešní obchodování poklesem. Investoři na Wall Street vyčkávají a sledují začínající dvoudenní zasedání měnového výboru centrální banky (Fed), aby odhadli, kdy se začnou v USA zvyšovat úrokové sazby.

Dow Jonesův index se v poledne newyorského času (17:00 SEČ) pohyboval kolem 17.810 bodů a ztrácel 0,9 procenta. Širší index S&P 500 oslabil o 0,6 procenta na zhruba 2070 bodů. Index technologického trhu Nasdaq byl na 4920 bodech se ztrátou 0,2 procenta.

Fed oznámí výsledky zasedání ve středu a většina ekonomů čeká, že ze svého oficiálního prohlášení vypustí slib, že bude se zvyšováním úroků \"trpělivý\". Tím získá prostor k tomu, aby mohl v příštích měsících začít s přitvrzováním měnové politiky. Někteří investoři kvůli absenci významnějších zpráv prodávali, jiní se před Fedem drželi na svém, řekl agentuře Reuters Art Hogan z newyorské firmy Wunderlich Securiies.

Index S&P 500 v pondělí získal 1,35 procenta a zaznamenal nejsilnější přírůstek od 3. února. Minulý týden Dow Jones a S&P utrpěly třetí týden ztrát. Dolů je srážely obavy z blížícího se zvyšování úroků a prudce sílící kurz dolaru.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK