Americké akcie mírně oslabují kvůli Jemenu

26.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 26. března (ČTK) - Americké burzy v první polovině dnešního obchodování mírně oslabovaly. Investory znepokojuje vývoj kolem Jemenu, náladu na akciovém trhu nicméně podpořily příznivé údaje o ekonomice Spojených států.

Krátce před polednem newyorského času (17:00 SEČ) vykazoval Dow Jonesův index pokles o 0,1 procenta na 17.696 bodů. Širší index S&P 500 ztrácel rovněž 0,1 procenta na 2058 bodů, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite se snížil o 0,3 procenta na 4861 bodů.

Dolů dnes zamířily například akcie výrobce paměťových čipů SanDisk poté, co firma zhoršila odhad tržeb pro první čtvrtletí i celý letošní rok. Kvůli zhoršenému výhledu SanDisku byly pod tlakem také akcie dalších dodavatelů čipů.

Saúdská Arábie a její spojenci z regionu v noci na dnešek zahájili vojenskou operaci proti šíitským povstalcům v Jemenu. Ten hraje klíčovou geografickou roli při zásobování světového trhu s ropou, napsala agentura AP.

Údaje amerického ministerstva práce dnes ukázaly, že pokles počtu nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti ve Spojených státech byl minulý týden výraznější, než očekávali analytici. To podle agentury Reuters signalizuje příznivé podmínky na trhu práce.

pmh hej

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK