Dolar zpevňuje vůči euru čtvrtý den za sebou

09.04.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 9. dubna (ČTK) - Americký dolar dnes pokračuje v růstu čtvrtým dnem za sebou a jeho kurz posiluje zejména vůči euru. S vyhlídkou na nevyhnutelný růst úrokových sazeb ve Spojených státech se dál zvětšuje rozdíl mezi rostoucími výnosy amerických dluhopisů a klesajícími výnosy v eurozóně.

Dolar vůči euru po 16:00 SELČ posílil o 0,5 procenta na 1,0728 USD. Americká měna vůči japonskému jenu stoupla o 0,1 procenta na 120,20 JPY.

Vyhlídky dolaru vypadaly po slabé páteční zprávě z amerického trhu práce hůře, trh však zatím nepředpokládá, že by to centrální banku USA (Fed) odradilo od přitvrzování měnové politiky. Ve středu dva činitelé Fedu uvedli, že úrokové sazby by se i přes horší zprávy z ekonomiky mohly začít zvyšovat už v červnu. Středeční zápis z posledního zasedání Fedu ukázal, že někteří bankéři by s tím už rádi začali.

Dolar dnes povzbudily údaje o nižším týdenním přírůstku počtu nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti, než se čekalo. Čtyřtýdenní průměr počtu žadatelů klesl na minimum od roku 2000, což naznačuje, že nynější útlum americké ekonomiky může být jen dočasný, řekli analytici agentuře Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK