Akcie v USA rostou, podpořil je plán GE na odprodej majetku

10.04.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 10. dubna (ČTK) - Americké akcie v první polovině dnešního obchodování zamířily vzhůru. Náladu na trzích podpořilo rozhodnutí největšího amerického konglomerátu General Electrics zbavit se velké části aktivit v divizi finančních služeb a záměr vrátit desítky miliard dolarů akcionářům. Akcie firmy stouply o 7,6 procenta.

Dow Jonesův index se v poledne newyorského času (18:00 SEČ) pohyboval kolem 18.034 bodů se ziskem 0,4 procenta. Širší index S&P 500 přidával 0,4 procenta na 2099 bodů. Index technologického trhu Nasdaq byl na 4989 bodech a vykazoval nárůst o 0,3 procenta.

Akcie General Electric byly dopoledne nejaktivnějším titulem na newyorské burze. Společnost dnes oznámila, že prodá své aktivity na trhu komerčních nemovitostí investiční společnosti Blackstone Group a bance Wells Fargo za 26,5 miliardy dolarů. Mimo to uvedla, že se zbaví velké části své finanční divize a akcionářům vrátí do roku 2018 až 90 miliard dolarů.

Ze sektoru realit přišly zprávy o ještě jedné významné transakci. Akcie správce nemovitostí Excel Trust stouply o více než 14 procent poté, co firma oznámila, že ji koupí investiční skupina Blackstone Group za zhruba dvě miliardy dolarů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK