Americké akcie bez větších změn, trh sleduje firemní zprávy

14.04.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 14. dubna (ČTK) - Americké akciové trhy v první polovině dnešního obchodování zůstávaly vesměs bez větších změn. Investoři na Wall Street sledují první čtvrtletní výsledky domácích firem, které jsou zatím nejednoznačné.

Dow Jonesův index se v poledne newyorského času (18:00 SELČ) pohyboval kolem 18.010 bodů a získával 0,2 procenta. Širší index S&P 500 byl proti pondělnímu závěru beze změny na 2092 bodech. Index technologického trhu Nasdaq klesl o 0,4 procenta na zhruba 4966 bodů.

Dnešní firemní zprávy měly smíšené dopady. Zisk největší americké banky JPMorgan Chase & Co byl lepší, než se čekalo, a její akcie rostly o téměř dvě procenta. Ztrácely naopak akcie banky Wells Fargo. Akcie společnosti Johnson & Johnson, jejíž výsledky předčily odhady, mírně posílily.

Analytici dotázaní agenturou Thomson Reuters očekávají, že zisky firem z indexu S&P 500 v prvním čtvrtletí v průměru klesnou o 2,9 procenta. Dobré výsledky se ale vesměs očekávají od velkých bank.

Dnešní údaje z ekonomiky trh příliš neovlivnily. Maloobchodní tržby v USA v březnu výrazně oživily ze zimního poklesu, jejich růst byl ale o něco nižší, než se čekalo.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK