Údržbu letadel nizozemské Transavie zajistí tuzemští technici

15.04.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. dubna (ČTK) - Technickou údržbu letadel pro nizozemskou leteckou společnost Transavia bude od letošního září zajišťovat tuzemská společnost Czech Airlines Technics spadající pod státní Český Aeroholding. Kompletní flotilu společnosti patřící do skupiny Air France - KLM bude podle smlouvy zajišťovat do jara 2017. V tiskové zprávě to dnes uvedl Český Aeroholding. Hodnotu kontraktu společnosti neuvedly.

Czech Airlines Technics s Transavií spolupracují více než deset let. Nebyly ale dosud výhradním dodavatelem služeb spojených s údržbou a dopravce s mateřskou základnou v Amsterdamu na letišti Schiphol využíval i jiné firmy. \"Uzavření smlouvy je výsledkem změny v obchodní strategii, pro kterou je příznačná orientace na dlouhodobé partnerství se zákazníkem,\" uvedl předseda představenstva Českého Aeroholdingu Václav Řehoř.

Smlouva garantuje opravy a údržbu minimálně 16 letadel typu Boeing 737NG v sezóně 2015/2016 a 14 stejných letounů v sezóně následující. Mezi nejvýznamnější zákazníky Czech Airlines Technics patří jejich dřívější mateřská společnost České aerolinie a soukromý Travel Service. Ze zahraničních leteckých společností pak zmíněná Transavia, Finnair, Air Berlin, nebo vzdušné síly armády ČR. V roce 2013 společnost hospodařila se ztrátou zhruba 60 milionů Kč při tržbách převyšujících 1,1 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK