Americké akcie díky firemním výsledkům mírně zpevňují

22.04.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 22. dubna (ČTK) - Americké akciové trhy v polovině dnešního obchodování mírně zpevňovaly. Trh podpořily nečekaně nadějné čtvrtletní výsledky společností Coca-Cola a McDonald\'s, pomohl však i růst akcií Visa a MasterCard.

Dow Jonesův index v poledne newyorského času (18:00 SELČ) získával 0,2 procenta a pohyboval se kolem 17.985 bodů. Širší index S&P 500 rostl stejným tempem na 2102 bodů, zatímco souhrnný index technologického trhu Nasdaq byl se ziskem 0,1 procenta na 5020 bodech.

Akcie McDonald\'s vystoupily o více než čtyři procenta díky zisku, který překonal odhady, i když tržby byly horší, než se čekalo. Coca-Cola zaznamenala první růst čtvrtletních tržeb za více než dva roky a její akcie přidávaly asi jedno procento. Růst akcií obou firem vyrovnal pokles u Boeingu a některých dalších firem.

K posílení na Wall Street výrazně přispěl i růst akcií vydavatelů platebních karet Visa a MasterCard. Čína totiž oznámila, že zahraniční firmy si budou moci v Číně otevřít vlastní pobočky pro vypořádání peněžních transakcí přes bankovní karty. Oběma společnostem se tím otevírá přístup na trh o roční hodnotě 6,8 bilionu dolarů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK