Čtvrtletní tržby mediální skupiny Time Warner posílily

29.04.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 29. dubna (ČTK) - Čistý zisk americké mediální společnosti Time Warner v prvním čtvrtletí klesl na 970 milionů dolarů (24,2 miliardy Kč) z 1,29 miliardy USD před rokem. Tržby se ale zvýšily s pomocí vyšších příjmů od uživatelů placených televizních kanálů divizí Turner Broadcasting a Home Box Office (HBO). Sdělila to dnes společnost, která ovládá firmu Central European Media Enterprises (CME), majitele české televize Nova.

Tržby Time Warner stouply o zhruba pět procent na 7,1 miliardy dolarů. Výsledky překonaly průměrný odhady analytiků dotázaných agenturou Reuters a akcie firmy po zprávě zpevnily o dvě procenta.

Tržby divize Turner Broadcasting, která provozuje kanály CNN, TNT a Cartoon Network, se zvýšily o 4,5 procenta. Výnosy HBO, mezi jejíž hity patří fantasy série Hra o trůny, rostly podobným tempem. Tržby filmového studia Warner Bros, které tvoří druhou polovinu výnosů celé skupiny, posílily o 4,3 procenta.

Time Warner loni oddělila do samostatné firmy vydavatelskou divizi Time, aby se zaměřila na výnosnější aktivity na poli televize a filmu. Společnost pak loni odmítla nabídku na převzetí, kterou mu předložila skupina Twenty-First Century Fox mediálního magnáta Ruperta Murdocha, rovněž oddělená od vydavatelských aktivit původní společnosti News Corp.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK