Americké akcie zůstávají beze změny, oslabují je ceny ropy

11.05.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 11. května (ČTK) - Americké akcie po silném pátečním vzestupu upadly v první polovině dnešního obchodování do stagnace. Trh nadále podporují známky oživování ekonomiky, dnes jej ale oslaboval energetický sektor pod tlakem klesajících cen ropy.

Dow Jonesův index v poledne newyorského času (18:00 SELČ) ztrácel 0,15 procenta a pohyboval se kolem 18.165 bodů. Širší index S&P 500 oslabil o 0,1 procenta na 2114 bodů. Souhrnný index technologického trhu Nasdaq naopak získával 0,2 procenta na zhruba 5014 bodů.

Wall Street v pátek podpořily příznivé údaje z trhu práce. Ty ukázaly, že největší světová ekonomika se dál zotavuje ze zimního útlumu.

Dnes ale na Wall Street dolehl obnovený pokles cen ropy, které v posledních šesti týdnech oživovaly z dlouhého propadu. Akcie největšího energetického koncernu Exxon Mobil oslabily o více než jedno procento a index energetického sektoru ztrácel v poledne zhruba 1,5 procenta.

Nejvíce indexy S&P 500 a Nasdaq oslabily akcie technologické společnosti Apple, jejichž kurz oslaboval o zhruba jedno procento pod vlivem údajů, podle nichž dodávky chytrých telefonů na čínský trh klesly v prvním čtvrtletí poprvé za šest let.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK