U třetiny prodejen a restaurací na horách zjistila ČOI nedostatky

18.05.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. května (ČTK) - Česka obchodní inspekce (ČOI) zjistila v zimě nedostatky u zhruba třetiny (36 pct) kontrolovaných prodejen a restaurací zejména v horských rekreačních střediscích. Výsledky kontrolní akce ukázaly nedostatky a poškozování spotřebitelů hlavně v provozovnách občerstvení, restauracích a hotelích. Prodejci a hospodští dostali celkem 110 pokut v hodnotě 138.000 korun. ČOI to uvedla v tiskové zprávě.

\"Mezi nejčastější závady patří nedodržování deklarovaného množství prodávaných nápojů, především lihovin, a také neseznámení s cenou nabízených výrobků nebo služeb,\" uvedl mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

Celkem ČOI zkontrolovala v zimě 397 provozoven. Kontrolní akce se vztahovala na nabídku a prodej zboží a služeb v horských rekreačních střediscích, na zimních stadionech, kluzištích či u lanovek. Zaměřila se na půjčovny sportovních potřeb, restaurace i stánky s občerstvením.

V rámci kontrol zakázali inspektoři používání 37 úředně neověřených měřidel a také zakázali prodej 128 kusů výrobků v celkové hodnotě 148.000 korun, které nesplňovaly podmínky pro uvedení na trh.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK