Americké akcie po nejistém začátku míří mírně vzhůru

18.05.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 18. května (ČTK) - Americké akciové trhy v první polovině obchodování po rozkolísaném začátku míří mírně vzhůru a oba přední indexy Dow Jones a S&P 500 se vyšplhaly na nová rekordní maxima. Akciím některých firem pomohly k růstu zprávy o chystaných akvizicích.

Dow Jonesův index před polednem newyorského času (18:00 SELČ) přidával 0,1 procenta na 18.288 bodů. Širší index S&P 500 vykazoval nárůst o 0,2 procenta na 2127 bodů. Souhrnný index technologického trhu Nasdaq byl kolem 5067 bodů se ziskem 0,4 procenta.

Oba indexy Dow Jones a S&P 500 se dopoledne vyhouply na nová rekordní maxima.

Akcie americké firmy ANN, která je mateřskou firmou prodejců dámské módy LOFT či Ann Taylor stouply o 19 procent, když souhlasila s tím, aby ji převzala konkurenční skupina Ascena Retail Group.

Akcie farmaceutické společnosti Endo International klesly o tři procenta poté, co se dohodla na koupi výrobce léků Par Pharmaceutical Holdings od soukromého investičního fondu TPG Capital za zhruba osm miliard dolarů. Sloučená firma bude v USA patřit mezi pět největších prodejců generických léků, což jsou kopie léků, kterým vypršela patentová ochrana.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK