Reuters: Charter se chystá za 55 mld. USD převzít rivala TWC

25.05.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 25. května (ČTK) - Americká společnost Charter Communications je blízko dohody o převzetí většího rivala Time Warner Cable (TWC), za něhož je ochotna zaplatit zhruba 55 miliard dolarů (1,4 bilionu Kč). Uvedla to dnes agentura Reuters, který se odvolává na informovaný zdroj. Akvizice by spojila třetího a druhého největšího provozovatele kabelové televize v USA.

Dohoda přichází téměř měsíc poté, co jiná americká společnost Comcast opustila plány na spojení s TWC za 45,2 miliardy dolarů. Jako problém se ukázaly námitky antimonopolního úřadu.

Podle zdroje chce Charter za každou akcii TWC zaplatit 100 dolarů v hotovosti a zbytek uhradit akciemi vlastními. Nabídka má v úhrnu ohodnotit každou akcii TWC na 195 dolarů.

Součástí transakce má být rovněž fúze společnosti Charter s menším operátorem Bright House Networks. Šestého největšího kabelového operátora v USA má Charter získat za 10,4 miliardy USD.

Nový sloučený operátor by měl asi 23 milionů zákazníků. Byl by tak druhý za společností Comcast, která má kolem 27 milionů uživatelů.

Největším akcionářem firmy Charter je společnost Liberty Broadband mediálního magnáta Johna Maloneho. Liberty dohodu podporuje a podle jednoho ze zdrojů hodlá koupit nové akcie společnosti Charter za pět miliard USD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK