Americký dolar díky nejnovější statistice roste

23.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 23. června (ČTK) - Americký dolar dnes posiluje díky nejnovější statistice ze Spojených států, která posílila naději na brzké zvýšení úrokových sazeb. Euro naopak klesá kvůli obavám, že případnou dohodu mezi Aténami a věřiteli neschválí řecký parlament.

V 18:00 SELČ euro vůči dolaru ztrácelo 1,3 procenta na 1,1186 USD a k japonskému jenu asi 1,1 procenta na 138,39 JPY. Dolar vůči jenu vykazoval růst o 0,3 procenta na 123,72 JPY.

Nejnovější statistika ukázala, že prodej nových rodinných domů v USA byl minulý měsíc nejvyšší za sedm let. Zpráva o vývoji zakázek na zboží dlouhodobé spotřeby pak ukázala, že zpracovatelský sektor se stabilizoval.

Představitelé eurozóny se v pondělí večer shodli, že nejnovější návrhy, které řecká strana předložila svým evropským partnerům, jdou správným směrem. Ministři financí eurozóny se sejdou znovu ve středu večer a dohoda by mohla být uzavřena již tento týden.

Řečtí zákonodárci však na nové návrhy předložené vládou věřitelům reagovali rozhořčeně. To podkopává pondělní optimismus z možného dosažení dohody, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK