Dolar srazily z maxim slabší údaje z amerického trhu práce

05.08.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 5. srpna (ČTK) - Americký dolar dnes zastavil vzestup, v němž jeho hodnota ke koši dalších velkých světových měn stoupla až na maximum za tři a půl měsíce. Odpoledne jej podkopaly údaje o slabším přírůstku pracovních míst v americkém soukromém sektoru. Dolar předtím podpořily signály zvýšení úrokových sazeb v USA a oživení výnosů amerických dluhopisů.

Dolar vůči euru dopoledne posílil až na dvoutýdenní maximum 1,0847 USD, kolem 15:30 SELČ ale byl na 1,0905 USD s denní ztrátou asi čtvrt procenta. Dolarový index ke koši stoupl až na 98,218 bodu, nejvýše od konce dubna, později ale sestoupil pod 98 bodů.

Dolar z maxim srazily údaje, podle nichž soukromí zaměstnavatelé ve Spojených státech vytvořili v červenci nejméně míst od dubna a výrazně méně než v předešlém měsíci. Zpráva zmírnila očekávání před pátečními klíčovými údaji o vývoji celého amerického trhu práce.

Prezident Federální rezervní banky v Atlantě Dennis Lockhart v úterý večer důrazně signalizoval, že Fed zřejmě začne zvyšovat krátkodobé úrokové sazby už příští měsíc. Jeho slova podpořila investory, kteří sázejí na vzestup dolaru a které v poslední době znejistily slabší údaje z ekonomiky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK