Nezaměstnanost na jihu Moravy letos poprvé mírně vzrostla

10.08.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 10. srpna (ČTK) - Podíl nezaměstnaných na obyvatelstvu jižní Moravy v červenci vzrostl o 0,1 bodu na 6,9 procenta. Uchazečů o práci v červenci také mírně přibylo na 55.346. Dál ale platí, že nezaměstnanost v regionu je jedna z nejnižších od hospodářské krize. Vyplývá to z informací, které dnes zveřejnil Úřad práce.

Mírný výkyv nezaměstnanosti směrem nahoru zaznamenala v červenci celá ČR. Odborníci tento trend očekávali. V celé republice je podíl nezaměstnaných na úrovni 6,3 procenta

\"V červenci jsme zaznamenali očekávaný sezónní výkyv. Za mírným nárůstem nezaměstnanosti stojí především každoročně se opakující příchod části pedagogů a dalších pracovníků ve školství do evidence Úřadu práce,\" uvedla generální ředitelka Úřadu práce ČR Kateřina Sadílková.

Na jižní Moravě v červenci klesl počet volných pracovních míst pod hranici 9000. Stále platí, že zhruba třetina volných míst je v Brně, dalších 1700 v okolí jihomoravské metropole. V červenci na Úřadu práce volná místa inzerovala například společnost Home Credit nebo modřický Kovolit, který hledal odlévače, elektrikáře nebo kováře.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK