Akcie v USA zpevňují, přispěla k tomu i Buffettova transakce

10.08.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 10. srpna (ČTK) - Americké akciové trhy zahájily nový týden růstem, k němuž jim pomohl optimismus ohledně Číny a Řecka a také zpráva, že Warren Buffett kupuje velký průmyslový podnik. Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) zpevňoval o 1,3 procenta na 17.593 bodů. Širší index S&P 500 přidával 1,2 procenta na 2101 bodů, úhrnný index trhu Nasdaq pak vykazoval růst o 1,1 procenta na 5099 bodů.

Neuspokojivé údaje z čínské ekonomiky posílily na děje na další podpůrná opatření ze strany Pekingu. Řecko a mezinárodní věřitelé se mezitím podle všeho blíží dokončení dohody o třetím záchranném programu pro tuto zemi, která by tak mohla získat až 86 miliard eur (2,3 bilionu Kč).

Investiční společnost Berkshire Hathaway proslulého amerického miliardáře Warrena Buffetta dnes oznámila, že se dohodla na převzetí americké průmyslové společnosti Precision Castparts. Transakce firmu ohodnocuje na zhruba 32 miliard dolarů a podle analytiků dokazuje, že je v oblasti fúzí a akvizic stále živo.

Precision Castparts působí rovněž v České republice, kde má výrobní závod v Plzni. Její akcie dopoledne na Wall Street stouply až o více než 19 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK