Americké akcie překonaly počáteční ztráty a mírně zpevňují

17.08.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 17. srpna (ČTK) - Americké akciové trhy v první polovině dnešního obchodování smazaly počáteční ztráty vyvolané propadem podnikatelské aktivity ve státě New York a mírně získávaly. Wall Street posílily údaje o zlepšené náladě ve stavebnictví.

Kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) Dow Jonesův index přidával 0,2 procenta na zhruba 17.526 bodů. Širší index S&P 500 byl se stejným růstem na 2097 bodech, zatímco index technologického trhu Nasdaq získával 0,4 procenta na 5066 bodů.

Zpočátku akcie klesaly v reakci na to, že index podnikatelské aktivity ve státě New York se tento měsíc nečekaně propadl hluboko do záporného pásma a sestoupil na nejnižší úroveň od roku 2009. Ke slabému výkonu akcií na Wall Street přispěl i nový pokles cen ropy k blízkosti více než šestiletých minim.

Trhy ale smazaly ztráty poté, co Národní sdružení stavbařů domů uvedlo, že většina stavebníků považuje situaci na trhu obytných staveb za příznivou.

Období zveřejňování čtvrtletních firemních výsledků končí a tento týden se nečekají významnější ekonomické údaje. Investoři se tak zaměřují na středeční zápis z posledního zasedání měnového výboru americké centrální banky (Fed), aby odhadli, kdy se začnou v USA zvyšovat úrokové sazby.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK