Americké akcie po silném pondělním propadu mírně oživují

29.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 29. září (ČTK) - Americké akcie v první polovině dnešního obchodování mírně oživují z prudkého pondělního propadu. Wall Street pomohly údaje o růstu spotřebitelské důvěry, zotavovaly se hlavně akcie farmaceutického sektoru a producentů surovin.

Kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) Dow Jonesův index získával 0,1 procenta a pohyboval se kolem 16.015 bodů. Širší index S&P 500 měl k dobru 0,3 procenta na 1885 bodů a index trhu Nasdaq byl se stejným přírůstkem kolem 4556 bodů.

Náladu na trhu, jímž v pondělí otřásly další slabé údaje z čínské ekonomiky, dnes zlepšily údaje o nečekaném zlepšení důvěry amerických spotřebitelů. Její index se vyhoupl na nejvyšší úroveň od letošního ledna.

Oživovaly akcie sektorů, které v pondělí ztrácely nejvíce. Nejsilněji tak dnes získávají akcie farmaceutických firem, jejichž index posílil asi o 1,5 procenta. Zhruba 0,7 procenta pak přidával index sektoru surovin, který ztrácel v obavách, že těžaři nebudou schopni vydržet setrvalý propad cen komodit.

Trh se již chystá na období vydávání firemních zpráv za třetí čtvrtletí. Investiční banka Goldman Sachs dnes předpověděla, že průměrný růst zisku firem z indexu S&P 500 letos poprvé za pět let zpomalí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK