Pojišťovna roku již popáté

13.05.2005 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Již pátý ročník prestižní ankety Pojišťovna roku pořádá Asociace českých pojišťovacích makléřů. Vzhledem k tomu, že hodnocení podávají nezávislí zprostředkovatelé, můžeme hovořit o objektivnosti ankety.

První čtyři ročníky ankety Pojišťovna roku byly pod patronací Komory pojišťovacích makléřů. Ta však v důsledku sloučení zanikla a pátý ročník pořádá Asociace českých pojišťovacích makléřů. A právě členové tohoto profesního sdružení se podílí na hlasování. Anketa má svoji váhu právě proto, že je hodnocena těmi pojišťovacími zprostředkovateli, kteří jsou na pojišťovnách nezávislí, ale přitom jsou s nimi v úzkém a trvalém profesionálním kontaktu. Se zvyšujícím počtem registrovaných pojišťovacích makléřů roste i objektivnost hodnocení.

Slavnostní vyhlášení
Oficiální vyhlášení výsledků se bude konat 6. června 2005 za účasti jak samotných hlasujících, tj. registrovaných pojišťovacích makléřů, tak i předních zástupců jednotlivých pojišťoven.

Jaké jsou kategorie?
V letošním roce je vyhlášena jedna hlavní kategorie s názvem „Pojišťovna roku“ a dále pak 7 oborových kategorií, které jsou následující:

  • Životní a úrazové pojištění
  • Pojištění občanů (majetkové)
  • Pojištění motorových vozidel
  • Pojištění průmyslu a podnikatelů
  • Spolupráce s makléři
  • Specializovaný pojistitel
  • Likvidace škod

O publicitu ankety Pojišťovna roku 2004 se  budou starat  hlavní mediální partner, kterým se stal ekonomický  týdeník PROFIT a internetový partner, kterým je server Finance.cz.

Vítězové let minulých
Jelikož předešlé ročníky vždy zcela ovládly 2 největší tuzemské pojišťovací subjekty, a to Kooperativa a Česká pojišťovna, i letos se dá předpokládat souboj právě těchto dvou  pojišťoven. Kdo nakonec získá prestižní ocenění s titulem Pojišťovna roku 2004, jejímž organizátorem je Asociace českých pojišťovacích makléřů, na to si budeme muset počkat do 6. června.

Výsledky předchozích ročníků
Rok Vítěz
2000 Kooperativa
2001 Kooperativa
2002 Česká pojišťovna
2003 Kooperativa

Zdroj: www.acpm.cz

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ